25. lokakuuta 2009

Suklaa-pähkinäkakku

200 g margariinia tai voita
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 munaa
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl hasselpähkinärouhetta
100 g suklaarouhetta

Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit. Lisää munat samalla vatkaten. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää rasva-sokerivaahtoon. Lisää rouheet.
Paista kakkua uunin alaosassa 175 asteessa noin 45 - 55 min.
Anna jäähtyä ennen kumoamista.

Kuorrutus
50 g margariinia tai voita
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
4 dl (250 g) tomusokeria
3 rkl kahvijuomaa

Sulata rasva, sekoita siihen kaakaojauhe ja tomusokeri. Lisää kahvi. Levitä kuorrutus kakun päälle.

Ei kommentteja: