20. elokuuta 2010

Apfelstrudel

Lomamatkalla Etelä-Saksassa sain Törwangissa sijaitsevassa gasthausissa maailman parasta apfelstrudelia.

Tein eilen itse struudelia ensimmäistä kertaa ja tuloksena on lähes yhtä hyvä

apfelstrudel.


Taikina on valmista lehtitaikinaa. Taikina kaulitaan reilusti peltiä suuremmaksi ja täyte levitetään taikinan päälle. Leivinpaperin avustuksella rullataan struudeli ja nostetaan pellille. Rulla voidellaan kananmunalla ja ripotellaan päälle mantelimurskaa. Paistamisen puolivälissä päälle valutetaan 30 g sulatettua voita.




Täytteenä on 1 kg omenoita kuutioituna, 1,5 dl rusinoita, 1 dl sokeria, 2 rkl perunajauhoja ja 1,5 rkl kanelia.


Struudeli paistetaan 175 asteisessa uunissa ja paistoaika on noin tunti.



Nautitaan hieman jäähtyneenä vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera.

Ja tähän tulee himo... vielä yksi pala, ja sitten vielä yksi. Ja vielä yksi, kunnes struudeli on loppu.

2 kommenttia:

Katriina, kirjoitti...

No joo, täähän on justiisa sellaista, johon jää kiinni. Pitää aivan ehdottomasti kokeilla tässä syksyn tultua, ja mielellään vieraitten kanssa. Etten syö kokonaan yksin.

Olli kirjoitti...

Tein eilen toisen struudelin ja edelleen tämä on syntisen hyvää. Jos leipominen ei lopu, painan jouluna sata kiloa.