Suklaamuru-hasselpähkinäkakku suklaakuorrutuksella. Tämä kakku ei säily kauaa - on pelkkää herkkua (kaloria) ensimmäisestä suupalasta viimeiseen.
200 g margariinia
2dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl hasselpähkinärouhetta
100 g suklaarouhetta
kuorrutus:
50 g margariinia
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
4 dl tomusokeria
3 rkl kahvijuomaa
Vaahdota rasva ja sokerit, lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Sevoite leivinjauhe jauhoihin ja lisää rasva-sokeri-munavaahtoon. Lisää pähkinä- ja suklaarouheet.
Paista 175 asteessa 45-55 minuuttia. Anna jäähtyä.
Kuorrutus: Sulata rasva, sekoita siihen kaakaojauhe ja tomusokeri. Lisää kahvi.
Levitä kuorrutus kakun päälle.
Joku ehti käydä hakemassa jo yhden muffinssin... Ohje on se tuttu ja perinteinen.
3 kommenttia:
Voisiko tuon suklaamuru-hasselpähkinäkakun ohjeen saada tänne sinun sivulle :) Tekisi mieleni joskus kokeilla!
Tintsa: ohje lisätty. Luulin, että se olisi jossain tuolla aikaisemmissa postauksissa, mutta ei sitten tainnut ollakaan. Kakku on kiva tehdä, jos tulee vieraita. Onnistuu varmasti ja kuorrutus tekee siitä juhlavamman. Kuorrutuksen päälle voi laittaa nonparelleja, pähkinärouhetta tai valkosuklaalastuja.
Kts, Aikku :)
Lähetä kommentti