5. helmikuuta 2011

Kakkua ja muffinsseja

Suklaamuru-hasselpähkinäkakku suklaakuorrutuksella. Tämä kakku ei säily kauaa - on pelkkää herkkua (kaloria) ensimmäisestä suupalasta viimeiseen.

200 g margariinia
2dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl hasselpähkinärouhetta
100 g suklaarouhetta

kuorrutus:
50 g margariinia
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
4 dl tomusokeria
3 rkl kahvijuomaa

Vaahdota rasva ja sokerit, lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Sevoite leivinjauhe jauhoihin ja lisää rasva-sokeri-munavaahtoon. Lisää pähkinä- ja suklaarouheet.
Paista 175 asteessa 45-55 minuuttia. Anna jäähtyä.

Kuorrutus: Sulata rasva, sekoita siihen kaakaojauhe ja tomusokeri. Lisää kahvi.
Levitä kuorrutus kakun päälle.


Joku ehti käydä hakemassa jo yhden muffinssin... Ohje on se tuttu ja perinteinen.


3 kommenttia:

Tintsa kirjoitti...

Voisiko tuon suklaamuru-hasselpähkinäkakun ohjeen saada tänne sinun sivulle :) Tekisi mieleni joskus kokeilla!

Aikku kirjoitti...

Tintsa: ohje lisätty. Luulin, että se olisi jossain tuolla aikaisemmissa postauksissa, mutta ei sitten tainnut ollakaan. Kakku on kiva tehdä, jos tulee vieraita. Onnistuu varmasti ja kuorrutus tekee siitä juhlavamman. Kuorrutuksen päälle voi laittaa nonparelleja, pähkinärouhetta tai valkosuklaalastuja.

Tintsa kirjoitti...

Kts, Aikku :)