10. tammikuuta 2011

Suklaakakku

Yleensä teen nopean suklaakakun tavalliseen rengasvuokaan, mutta tällä kertaa kokeilin pitkänomaista (leipä)vuokaa. Hyvin onnistui. Kakun koristelin sulatetulla tummalla suklaalla ja hopeahelmillä, jotka ovat aika ikäviä syödessä. Ehkä nonparellit olisivat olleet parempia...

Nopea suklaakakku
3 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
150 g sulatettua margariinia
2 kananmunaa
1,5 dl kuumaa vettä

Sekoita sokeri, jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeria ja kaakaojauhe.
Lisää sulatettu margariini, munat ja lopuksi kuuma vesi hyvin sekoittaen.
Paista uunin alaosassa noin 40 minuuttia.

Muunnos: lisää valmiiseen taikinaan 1 dl rusinoita ja/tai 1,5 dl rouhittua taloussuklaata.


Tämä kakku olisi parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua. Silloin kakkua ei yleensä enää ole kuin yksi palanen. Jostain syystä aina yksi pala jää lautaselle. Kukaan ei halua olla se, joka syö kakun loppuun.




Ohje Parasta kotiruokaa -keittokirjasta.


3 kommenttia:

Tintsa kirjoitti...

Tätä pitää ehdottomasti joskus kokeilla :)

mimmi kirjoitti...

Vitsit kun sattu hyvin just tollasta ohjetta olin etsimässä;D;D kiva blogi...

Aikku kirjoitti...

Tintsa: ... ja kaloreita ei lasketa.

Mimmi: Kiva, kun kävit ja tervetuloa uudelleen! Olen tehnyt tätä kakkua jo vuosia, helppo ja herkullinen.