16. tammikuuta 2011

Kotipizzaa

Mikään ei voita kotona tehtyä ja leivinuunissa paistettua pizzaa. Ehkä ei. No, joka tapauksessa pizzapohjaan laitetaan vettä, hiivaa, ripaus suolaa, vehnäjauhoja ja rypsiöljyä. Määrät riippuvat aivan siitä, miten monta pizzaa ollaan tekemässä. Noin kolmen desin nestemäärän taikinasta tulee kolme pellillistä pizzaa. Taikinan annetaan kohota ja kaulitaan suoraan leivinpaperin päällä.

Vinkkinä mainittakoon, että kun leivinpaperille ripottelee vehnäjauhoja, kaulittava taikina ei tartu kiinni paperiin. Ja kauliminen on syytä tehdä piirakkakaulimella, on nimittäin paljon kätevämpi.


Pizzapohjan päälle laitetaan kaikkea mahdollista, mitä kaapista sattuu löytymään. Tonnikalaa, jalapenoja, sieniä, aurinkokuivattua ja tuoretta tomaattia, juustoraastetta.


Sitten vaan paistetaan ja maistetaan!


Homemade pizza is probably the best pizza in the world. Baked in wood-heated oven.

3 kommenttia:

Virpi P. kirjoitti...

Pizzailtaa kotona ei korvaa mikään, se on yhtä juhlaa! Sitä pitää olla myös tarpeeksi. Leivinuunissa saa varmasti vielä parempaa:)

Että pitikin tulla tänne katsomaan näitä houkutuksia juuri nyt, kun yritän pudottaa kiloja. Tuo allaoleva suklaakakkukin näyttää ihan siltä, että pitäisi välttämättä kokeilla...

Aikku kirjoitti...

Katriina: Kaksi-kolme pellillistä yleensä riittää, riippuu vähän syöjistä. Ja aina sen verran pitää tehdä runsaasti, että voi vielä illalla tai seuraavana päivänä lämmittää ekomikrossa eli leivinuunissa. Leivinuunissa lämmitetty on kuin vasta leivottu. Rapsakkuus ei katoa mihinkään.

Tintsa kirjoitti...

Varmasti antaa oman säväyksensä pitsaan, että sen tekaisee leivinuunissa, eikä sähköuunissa. Herkulliselta näyttää!